Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Гурткова робота – як засіб розвитку творчої особистості

Новина
13.12.2019

Гурткова робота в закладі дошкільної освіти «Івушка» забезпечує можливості щодо вибору діяльності, до якої дитина проявляє зацікавленість, створює необхідні передумови для прояву її природних здібностей. Система гурткової роботи комплексу спрямована на розвиток обдарованості вихованців, їх здібностей, талантів, розвитку творчої особистості, формування естетичного смаку, здорового способу життя, на задоволення потреб дітей та батьків.

На базі закладу дошкільної освіти «Івушка» відбулось засідання творчої групи вихователів Дмитрівської ОТГ. На нараду завітали спеціаліст відділу освіти,молоді та спорту Дмитрівської сільської ради  Г.В.Кущова ,керівники гуртків, вихователі.

Кущова Г.В ознайомила присутніх охопленням різноманітною гуртковою роботою дітей у дошкільному і шкільному підрозділах та з тісною співпрацею з позашкільними закладами, доповіла про результати здійснення контролю у комплексі. В своєму виступі Галина Володимирівна зазначила, що гурткова робота перебуває на постійному контролі адміністрації, керівники гуртків мають достатню науково-теоретичну підготовку, враховують індивідуальні здібності, нахили і інтереси дітей. «Можливості для всебічного розвитку дітей дуже широкі, а здібності й нахили дітей - багатогранні. Нам педагогам треба тільки знати і уміти відкривати їхні таланти й розвивати їх».

Завідувач Лебідь О.В ознайомила учасників із роботою закладу. Зазначила, що в нашому дитячому садку на тлі розв’язання завдань оновлення дошкільного виховання виникла цілісна система педагогічної роботи,яка здатна забезпечити успішний розвиток дитини дошкільного віку.

Вихователь Касіротська О.О провела відкрите бінарне заняття з англійської мови "Walk to the magic forest". Привітавши гостей пісенькою "How are you?" вихователь разом з дітками здійснили уявну прогулянку до чарівного лісу. Там рухаючись по слідам тварин, діти пригадували їх назви та колір. А під час динамічної паузи «If you happy…» розбудили ведмедика, познайомилися з ним, розповіли йому віршик "Teddy bear". Повернувшись до дитячого садочка на закріплення пограли в гру «Склади тваринку». Після чого вихователь нагородила діток смачним подарунком.

Поділилася ефективними формами та методами роботи керівник гуртка Герич О.А ., які вона використовує на своїх заняттях з дітками. Олена Анатолівна переконана, що під час гурткової роботи, в неї є можливість розвивати індивідуальні інтереси дітей, їхні здібності, забезпечувати особистісно-гуманний підхід, формувати стійкі потреби самостійно пізнавати. Ознайомила педагогів з однією з нетрадиційних технік малювання,а саме ебру - малювання на воді. На майстeр-класі проведеному  для педагогів викликала бажання зануритись у таємничий світ фарб, що «танцюють». Формувала уявлення про вплив ебру на розвиток фантазії, дрібної моторики, посидючості у дітей.Техніка живопису на воді є арт-терапією для малюків, допомагає їм розкритися, повірити в себе, відчути впевненість у своїх силах. Вихователь говорить: «Кожна крапля, яка потрапляє у воду, розтікається в коло, яке ми можемо перетворити абсолютно в будь-яку бажану форму. Цінність мистецтва Ебру визначається не тільки результатом, а й самим процесом. Як все Східне, малювання Ебру являє собою нескінченний рух, настільки прекрасне, що не можна не захопитися»

Цікаво та змістовно виступили інші учасники засідання творчої групи. Вихователі зазначили, що використовують ефективні засоби, інноваційні методи та прийоми організації навчально-виховної діяльності.

По закінченню наради  керівник творчої групи Кіктєва Н.А визначила з присутніми мету і завдання роботи групи на наступну зустріч.Також акцентувала увагу, що  такі засідання  -одна з важливих масових форм методичної роботи з педагогами.Педагогічні засідання –не лише колегіальний постійно діючий орган управління ,а й творча  лабораторія ,що досліджує і колегіально вирішує проблемні питання життя колективу дошкільного закладу,націлює педагогів на зростання професійної майстерності,стимулює розвиток творчого потенціалу,підвищує якість і ефективність освітньо-виховного процесу.

По закінченню наради гості та колектив щиро подякували за висвітлений змістовний, цікавий матеріал та ефективні форми гурткової роботи.

Новини на цю ж тему

Початок трансформації освітньої сфери

На сьогодні в Україні відбувається активний процес системної трансформації освітньої сфери для забезпечення нової якості освіти на всіх рівнях: від дошкільної – до вищої та освіти дорослих.
Новина
25.03.2024

Лісова казка

У Цибулівському закладі дошкільної освіти "Пролісок " Дмитрівської сільської ради вчора відбулось свято осені "Лісова казка". 
Новина
07.11.2023

Cool games

Учні Дмитрівського ліцею імені Т.Г. Шевченка Дмитрівської сільської ради, ІІІ дивізіон (старша група), прийняли участь у обласних змаганнях з "Cool games" у м.Кропивницькому.
Новина
07.11.2023

Осінній ярмарок

Ярмарок - це завжди свято краси та креативності. Вчора, 5 жовтня 2023 року, в Цибулівській філії Дмитрівського ліцею імені Т.Г. Шевченка Дмитрівської сільської ради відбувся осінній ярмарок.
Новина
06.10.2023

Радіємо спортивним досягненням

30 вересня 2023 року у м. Кропивницький відбулися змагання з "Таеквон-До"
Новина
06.10.2023

Куди б не поїхали, в якому б конкурсі не брали участь - завжди НАЙКРАЩІ!

30 вересня хореографічний колектив комунального закладу "Центр позашкільної освіти"Дмитрівської сільської ради «КАПРИЗ» було запрошено приєднатися до учасників регіонального фестивалю-конкурсу «Барви рідної землі»
Новина
06.10.2023

"Кава з головою"

В рамках Дня молоді у Дмитрівській сільській раді
Новина
11.08.2023

Соціальний проєкт:"Активні парки-локації здорової України"

Соціальний проєкт :"Активні парки-локації здорової України" у Дмитрівці був запроваджений з метою реалізації Всеукраїнського соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України»
Оголошення
25.07.2023

День знань

Цей навчальний рік починається під час війни, але святкування Дня знань залишається актуальним.
Новина
02.09.2022

Привітання сільського голови з Днем вчителя.

Вітаємо з Днем працівників освіти.Професія вчителя в усі часи була і залишається поважною та надзвичайно важливою. Адже саме ваша праця закладає підвалини особистості кожного з нас, вводить у неосяжний світ знань.
Привітання голови
01.10.2021

Що нового в інституційному аудиті шкіл

Управління Державної служби якості освіти у Кіровоградській області запрошує до вебінару «Що нового в інституційному аудиті шкіл»
Оголошення
30.09.2021

Про проведення конкурсу на посаду директора ОНЗ «Дмитрівська загальноосвітня школа I-III ступенів імені Т.Г. Шевченка»

25 червня 2021 року відбулося друге засідання конкурсної комісії щодо проведення конкурсу на посаду директора опорного навчального закладу «Дмитрівська загальноосвітня школа I-III ступенів імені Т.Г. Шевченка» Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області.
Новина
29.06.2021

Ознайомлення кандидата на посаду директора ОНЗ

18 червня 2021 року відбулося ознайомлення кандидата на посаду директора опорного навчального закладу "Дмитрівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Т.Г. Шевченка" Дмитрівської сільської ради
Новина
18.06.2021

Засідання конкурсної комісії

15 червня 2021 року відбулося перше засідання конкурсної комісії для проведення конкурсу на посаду директора опорного навчального закладу «Дмитрівська загальноосвітня школа I-III ступенів імені Т.Г. Шевченка» Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області.
Новина
15.06.2021

Привітання сільського голови з Днем знань.

Навчання – це прихований скарб, це світ знань про людей та їх оточення. Треба навчатися, щоб знати, діяти, жити.
Привітання голови
01.09.2019

Фарбування ігрових майданчиків

Другого серпня у ДНЗ «Івушка» відбувся суботник з фарбування ігрових майданчиків. Активну участь прийняли батьки дітей, які відвідують дитячий дошкільний заклад.
Фоторепортаж
05.08.2019

Завітало літо в ДНЗ "Івушка"

Основна мета роботи вихователя в літні місяці полягає у забезпеченні оздоровлення, збереження життя дітей та організації активної, змістовної, різноманітної та цікавої для них діяльності
Фоторепортаж
27.06.2019

Країна дитинства

3-го червня для вихованців дитячих садочків колективом Дмитрівського сільського будинку культури проведена весела спортивна естафета та чудові розваги приурочені до Міжнародного дня захисту дітей.
Фоторепортаж
04.06.2019

«Прощавай, садок дитячий!»

22 травня 2019 року пройшов випускний бал у дитячому садочку «Малятко». Свято для 9-ти майбутніх першокласників видалося радісним, цікавим.
Фоторепортаж
29.05.2019
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше