Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Час великих змін

Новина
05.08.2019

Дмитрівська громада складається з дев’яти   мальовничих сіл – Дмитрівка, Плоске, Веселий Кут, Гостинне, Калинівка, Долина,  Макариха, Новопокрівка та Цибулеве. Всі вони багаті  на небайдужих, активних, працьовитих та наполегливих жителів. Тут щодня відбуваються зміни щодо розвитку громади: встановлюються дитячі та спортивні майданчики; ремонтуються школи, дитячі садочки, амбулаторія; проводяться масові культурно-дозвіллєві заходи; прибирається та оновлюється територія. Та це все тільки початок, адже стратегію сталого розвитку Дмитрівської ОТГ вже написано.

Вісім місяців, з грудня по липень, польсько-українська експертна група керувала процесом написання стратегії та надавала інституційну допомогу. Було сформовано робочу групу з представників всіх сфер і населених пунктів громади. Кожен доклав максимум зусиль та старань, бо нікому не байдуже майбутнє їхнього населеного пункту.

Стратегія розвитку складається з чотирьох цілей: 1) Економічно сильна громада веде екологічно чистий бізнес у сфері сільського господарства, переробки, лісового господарства та Агро туризму, забезпечуючи роботу та гідний дохід жителям та приїжджим фахівцям; 2) Сучасна комунальна інфраструктура, яка постійно розвивається та якою вміло управляють, забезпечує мешканцям високу якість життя у здоровому природному середовищі; 3) Освічена, здорова, культурна та активна місцева спільнота всіх населених пунктів громади має почуття безпеки та впливу на розвиток спільних надбань;  4) Згуртована та свідома власної ідентичності громада, бере участь у партнерській співпраці з місцевими органами влади, установами та громадськими організаціями в регіоні, країні та Європі. Кожна стратегічна ціль має в собі ще по декілька операційних цілей.

Для кращого ознайомлення зі стратегією розвитку громади за ініціативою Юлії Новосельцевої та Тарасова Богдана були виготовлені та розповсюджені листівки з QR-кодом  з посиланням на стратегію сталого розвитку Дмитрівської ОТГ.  «Я думала, яким чином краще розповсюдити стратегію і обрала сучасний метод. Ми з моїм товаришем, Богданом Тарасовим, розклеїли листівки в садочках, школах, магазинах та дошках об’яв. Під час процесу багато людей цікавилися, чим ми займаємося та як вплине втілення стратегії на нашу громаду. Особисто я вважаю, що вже більшість мешканців не лишилися байдужими та поцікавилися написаною стратегією» - говорить ініціаторка ідеї, Юлія.

Для ознайомлення зі стратегією достатньо відкрити на своєму смартфоні додаток під назвою «Сканер», якщо ж не має то завантажити. Потім навести об’єктив камери на QR-код та перейти на сайти. Також є інший варіант ознайомлення – перехід за посиланням https://dmitrovka-otg.gov.ua.   

Марія Павленко, представник молодіжного активу

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше