Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

Повідомлення
07.04.2023

Товариство з додатковою відповідальністю «КОЛОС» (ТДВ «КОЛОС») оголошує про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами з метою провадження господарської діяльності на промисловому майданчику, що знаходиться за адресою: 27422, Кіровоградська обл., Кропивницький р-н, Дмитрівська територіальна громада, с. Дмитрівка, вул. Кавказька, 11.

Дані щодо місцезнаходження юридичної особи: 27422, Кіровоградська обл., Кропивницький р-н, Дмитрівська територіальна громада, с. Дмитрівка, вул. Центральна, буд. 2-А; керівник – Калінін Михайло Михайлович; тел.: +38052-332-28-43; електронна пошта: kolos.davydov@gmail.com. Основний вид економічної діяльності підприємства – 01.11 Вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур.

Господарська діяльність підприємства відбувається відповідно до отриманого Висновку з оцінки впливу на довкілля №21/01-20226109581/1 від 26.10.2022 виданий Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України (реєстраційний номер справи про оцінку впливу на довкілля планованої діяльності 20226109581).

В результаті провадження діяльності на свинофермі №4 свинокомплексу ТДВ «КОЛОС» з поголів’ям свиней до 11840 голів, джерелами викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря на проммайданчику є вентиляційні труби свинарників, завантажувальні бункери силосів комбікорму, люки підземних відстійників-гноєсховищ, витяжна труба твердопаливного опалювального котла та місце відвантаження золи.

В результаті роботи зазначених джерел викидів в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини: метан, мікроорганізми і мікроорганізми-продуценти за загальним бактеріальним рахунком, аміак, сірководень, метилмеркаптан (метантіол), фенол, альдегід пропіоновий (пропаналь), кислота капронова, диметилсульфід, диметиламін, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом, азоту діоксид, вуглецю оксид, неметанові леткі органічні сполуки (НМЛОС), азоту оксид, вуглецю діоксид.

Обсяг викидів забруднюючих речовин від стаціонарних джерел складе 104,1536 т/рік.

На межі встановленої СЗЗ згідно Висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи №12.2-18-4/89 від 25.01.2023 р. та поблизу найближчої житлової забудови концентрація забруднюючих речовин в атмосферному повітрі не перевищує встановлені законодавством допустимі норми. Зазначені у матеріалах пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають гранично допустимим викидам затвердженим законодавством.

Господарська діяльність підприємства ТДВ «КОЛОС» не належить до переліку виробництв та технологічного устаткування, які підлягають до впровадження найкращих доступних технологій та методів керування.

Зауваження та пропозиції щодо наміру отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ТДВ «КОЛОС» подавати протягом 30 днів з моменту опублікування даного повідомлення до Кіровоградської обласної військової адміністрації за адресою: 25006, м. Кропивницький, пл. Героїв Майдану, 1; телефон: (0522)-24-17-25, електронна адреса: public@kr-admin.gov.ua.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше